Mun jutut

Everything here is mine if i dont say otherwise Please leave a comment in english, svenska , deutsch tai ihan vaan suomeksi ;D

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Joulukarkkeja taas ;D

Eräänä oltana joulukuussa,
meillä maistui toffee suussa....
Se onnistui kerrankin..... Eikä jäänyt semmoiseksi tahmaiseksi möhnäksi....
Multa on aina puuttunut semmonen karkin tekojän tärkeä ominaisuus eli kärsivällisyys... Nyt sain kuitenkin pidettyä itseni vahtimassa kattilaa sen verran pitkään että sain siitä oikeanlaista.
Siis sama koskee näitä kaikkia tällä sivulla olevia karkki juttuja, paitsi no toi riisisuklaanamut.

Toffeen repsetti
2dl kermaa (miel. kuohu)
2dl sokeria
0,5dl vaaleaa siirappia
1rkl kaakaojauhetta
2,5rkl voita
Ainekset sekoitetaan kattilassa ja keitetään koko ajan sekoittaen kokoon.
Kaadetaan leivinpaperille jäähtymään ja kolautetaan palasiksi.

Nämä ovat riisisuklaata jo valmiiksi paketoituna kun en älynny ottaa kuvaa ennen mut ehkä parempi niin ;D
Nämä meidän pikkujätkä vei kerhokavereille viimeisenä kerhopäivänä.

Riisisuklaa
250g kookosrasvaa
250g tomusokeria
125g kaakaojauhetta
250g riisimuroja
Rasva sulatetaan ja muut aineet sekoitetaan joukkoon. Nostellaan pellille nokareiksi jähmettymään. Minä laitoin pieniin leivinpaperi tötteröihin.


Nekutkin onnistuivat tänä vuonna harvinaisen hyvin, nää on piilotettuna meidän jääkaapissa kun muuten niitä ei enää olisi. Aattelin pistää vielä nättiin paperiin ja joulukoreihin muiden herkkujen kans.

Nekut
50g voita
2dl sokeria
2dl kermaa
1dl siirappia
tummaa kaakaota tai n. 4 palaa suklaata
Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanut lisätään kerma ja seoksen annetaan kiehahtaa. Lisää siirappi ja keitä kokoon n. 10-20min. ripottele kaakao tai suklaa. Keitä lisää jos seos on liian löysää tee vesitesti. (tippa seosta kylmään veteen ja kokeile sormin onko tarpeeksi kovaa) Täytä valmiiksi tehdyt voipaperi tötteröt ja anna jähmettyä.


Viimeisenä minun lemppari eli fudge, tätä teen vielä suklaaversiotakin.... MMMM.. Namia...

Fudget
5dl sokeria
2.5dl maitoa
1/8tl etikkaa siis ihan muutama tippa
100g voita
1tl vaniljasokeria
Maito, sokeri ja etikka keitetään kattilassa kunnes seos ruskistuu ja sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta puuhaarukalla kunnes se on jäykähköä. Kaada voideltuun vuokaan jähmettymään, murra palasiksi.

Ja näiden kaikkien joulukarkkien jälkeen voit sanoa hyvästi kapealle uumalle ja siroille säärille :D :D :D :D

Tänään oli vapaapäivä ja paistettiin piirakoita mummojen kans mut niistä sit myöhemmin nyt tässä harkitsen että jaksaisko lähteä pojan kerhon puuroiltaan kirkolle....

3 kommenttia:

  1. Namimaiskis!
    Mulla on tänä vuonna jääny nää namihommat tekemättä, luumukonvehteja koitan ens viikolla saada tuliaisiks tehtyä.
    Tai tänään töissä tein riisisuklaita mutta ihan vaan sellasella riisutulla ohjeella :D :
    minttukrokanttisuklaata + riisimuroja ja
    appelsiinikrokanttisuklaata ja riisumuroja.

    VastaaPoista
  2. OI NAM kyllä tuokin kuulostaa hyvältä...

    VastaaPoista
  3. Ihania karkkeja, minunkin pitäs tehdä jotain.
    Kauniisti pakattuja ja esille laitettuja ♥

    VastaaPoista